Kasım ayı gelmiş, havalar soğumuş, kış kendini hissettirmeye başlamışsa, çare #çay'dır. Koşa koşa Karaköy'deki Dem'in yolunu tuttum. (Dem nedir ne değildir için bir önceki mekan yazıma göz atın lütfen!)

Hele bir de ne göreyim? Dem'in yerinde yeller esiyor! Yanlış mı geldik yahu diye etrafa bakınırken, Dem'in astığı posteri gördüm. TAŞINMIŞLAR!

Peki ama neden ve nereye? Dem diyor ki;

Aşk yeniden! Dem, kargaşadan uzaklaşarak daha ferah, daha nostaljik, daha konforlu yeni adresine geçiyor, çok eski bir binada yepyeni bir hikayeye başlıyor. Ekim sonu itibariyle Tünel'in yanına, Bankalar Caddesi'nin altına, hem de bir sürü sürpriz ve yenilik eşliğinde taşındı, herkesi neşesine, yeniliklerine, yolculuğuna ortak olmaya bekliyor. #YeniDemeGel

Dem
 

Açtım Google Map'i, düştüm yola. 

Hırdavatçılar Çarşısı'nın tam karşısında yer alan Dem, gerçekten çok eski bir binada hizmet vermeye başlamış. Sokağa bir kaç masa atılmış, sigara içmek veya açık havada oturmak isteyenler için.

Dem Dem
   
Dem Dem
   

Mekanın tam karşısındaki tellere Dem'in sallama çay poşetlerini andıran etiketleriyle sanatsal bir çalışma yapılmış. 

Dem Dem
   

Dışarıdan çok anlaşılmasa da, içeriye girdiğinizde ferah ve konforlu bir oturma alanı sizi karşılıyor. Ne yalan söyleyeyim, Dem'in eski yerinin iç mekanı hiç de ferah değildi! Burası ise tam tersi!

Belki dikkatinizi çeker, bazı objeler eski mekandan yeni mekana taşınmış. Mesela avize! 

Kendine has bir tarzı olan Dem TAM INSTAGRAMLIK mekanlardan biri. Ben susayım fotoğraflar konuşsun;

Dem Dem
   
Dem Dem
   
Dem Dem
   
Dem Dem
   

Çay menüsü dipsiz bucaksız bir kuyu gibi! Eğer kaybolduğunuzu hissederseniz, hiç çekinmeden sizinle ilgilenen arkadaşa sorun. Hangi yemeği ya da tatlıyı yediğinize bağlı olarak bile çay tavsiyesi veriyorlar.

Gitmeden evvel bi çay menüsüne baksak iyi olur diyorsanız, mekanın kendi web sitesindeki menüye göz atmanızı tavsiye ederim.

Benim canım biraz tatlı çektiği için Beyaz Çay bölümündeki "White Melon"u seçtim. Çok tatlımsı aromatik bir tadı var. Kokusu ise harika, zaten kavun düşkünüyüm!

Dem
 

Çayın yanında ikram olarak gelen çay poşeti şeklindeki Dem kurabiyesini Kurabiye Canavarı gibi yemek serbest!

Dem
 

Dem'de her şey ince ince düşünülmüş. Bakınız, peçeteler!

 

Dem
 

Keyifli keyifli çayımı içip bir yandan da Instagram paylaşımları yaparken, ansızın masama bir tatlı geldi! Paylaşımımı görüp, hoşgeldiniz demek isteyen Dem'in tatlı sahibi Eylül Hanım'dan gelmiş. 

Bu güzelin adı en az görünüşü kadar afili : Dulce de Leche Cheesecake. Menüdeki tarifi bile baştan çıkarıcı! Sütü kısık ateşte ağır ağır pişirerek hazırladığımız, Arjantin'e özel bir lezzet olan süt reçelinin cheesecake ile buluşması, üzerinde mevsim meyveleri ve krokan ile. Fiyatı 18 TL. Dem'in önerisi yanında Milky Oolong içmeniz. Benimkisi uymadı ama bir dahakine bu kombinasyonu deneyeceğim.

Dem Dem
   
Dem Dem
   
Dem
 

 

Çalışanlar güleryüzlü ve ilgili. Ve de ennn hoşuma giden yönleri HAYVANSEVER olmaları Bakınız, Dem'in minnakları! Tüm gün oradan oraya koşturup, sonra yorulup miskin miskin uyuyan bu minnaklar Dem çalışanlarının da sevgisinden nasipleniyorlar. Bu görüntü Dem'e olan sevgimi perçinledi.

 

Dem
 

Yıllar geçse de çizgisini bozmayan nadir mekanlardan biri Dem. Aman bozulmasın! 

YORUMLAR YORUM YAP

Bu mekan için daha önce yorum yapılmadı. İlk yorum yapan olmak için tıklayınız.